This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Story Laureaten genieten van observatievlucht

Laureaten genieten van observatievlucht

Op 8 juli 2016 hebben twee laureaten van de wedstijd 1001 ideeën hun prijs ‘in ontvangst’ genomen.

Wendy Glénisson en Peter Berghmans stapten aan boord van het Britten Norman Islander verkenningsvliegtuig voor hun observatievlucht boven de Noordzee.

Release date 20/07/2016
Contributor Marc Peeters

Na de kennismaking met de crew die bestond uit piloten Paul De Prest en Geert Present en luchtoperator Kobe Scheldeman, die de nodige safety-instructies gaf, stegen Wendy en Peter mee op vanaf de luchthaven van Oostende. Een eerste hoogtepunt was het overvliegen van het wrak van het vorig jaar gezonken cargoschip ‘Flinterstar’ nabij de haven van Zeebrugge.

Vervolgens werden de windmolenparken overvlogen en konden de twee winnaars zien hoe het installatieschip met de naam ‘Vole au vent’ bezig was met de bouw van het nieuwe windmolenpark ‘Nobelwind’. Na het overvliegen van het windmolenparkgebied op zee, dat zich kilometerslang uitstrekt in zee langs de Belgisch-Nederlandse zeegrens werd er teruggevlogen richting Oostende via de noordelijke scheepvaartroute langs de Britse zeegrens en het Ankergebied voor Oostende, waar Peter en Wendy enkele enorme zeeschepen van dichtbij konden bekijken.

Dankzij het mooie weer kon er worden genoten van een uitstekende zichtbaarheid tot 25 km en werden er gretig foto’s en filmpjes gemaakt. Gelukkig werden er tijdens de observatievlucht geen illegale activiteiten waargenomen waardoor er ruim voldoende tijd was om alle vragen van de 2 enthousiaste laureaten te beantwoorden. Na een zachte landing werd nog een laatste foto genomen voor het vliegtuig en werd de crew bedankt voor “een onvergetelijke ervaring”.