This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

« April 2020 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Event Tuinvlinders tellen: vlinder mee!

Van het begin van de lente tot laat in de herfst zorgen vlinders voor plezierige en kleurrijke ontmoetingen in je tuin. Toch zijn heel wat soorten veel minder talrijk dan vroeger, anderen nemen dan weer opnieuw lichtjes toe. Vlinders zijn gevoelige organismen die snel reageren op veranderingen.

Het aantal vlinders en vlindersoorten vertelt ons iets over de toestand van de natuur. Door de vlinders in je tuin te tellen, kan ook jij meten hoe het met de natuur in je omgeving is gesteld. Meedoen is eenvoudig: je kan op de website van Natuurpunt het maximum doorgeven van de waargenomen vlinders in je tuin.

Download as iCalendar

Period [04/08/2007 - 05/08/2007]
Event location Vlaanderen en Brussel
Host Natuurpunt
Event URL http://www.vlindermee.be/telweekend.aspx

Op 4 en 5 augustus 2007 is het zo ver, dan vindt de Landelijke Tuinvlindertelling van Natuurpunt plaats.

Heel Belgiƫ kan meedoen en deelnemen is simpel!

Stap 1. Vlinders zoeken en op naam brengen

Observeer op 4 en 5 augustus de vlinders in je eigen tuin. Je kiest zelf op welke dag. Je mag ook beide dagen tellen. Hoe meer tijd je in je tuin doorbrengt, hoe preciezer de gegevens zullen zijn.

Stap 2. Vlinders tellen

Het maakt niet uit of je de vlinders op een bloem hebt gezien of al fladderend door de lucht. Alle vlinders die je ziet tel je. Belangrijk is wel dat je niet 2 keer dezelfde vlinder telt. Daarom schrijf je alleen het grootste aantal vlinders op die je op eenzelfde moment hebt gezien. Alleen het grootste aantal vlinders telt!

Stap 3. Tellingen doorgeven

Jouw aantallen geef je zondagavond of in de loop van de week erna door op het invulformulier.

Vul meteen ook wat gegevens in over je tuin. Ook de precieze locatie van uw tuin is belangrijk voor de analyse van de gegevens. Wanneer je een vlinder waarneemt die niet in de lijst staat, schrijf je hem toch op. Dit doe je onderaan de lijst, op dezelfde manier als de andere vlinders.

Ook de vaste tellers kunnen meedoen. De tellingen van het weekend worden op een andere plaats opgeslaan dan de maandelijkse tellingen.

Veel vlinderplezier!

logo CBD logo NFP Belgium logo RBINS